bir bardak pirince ne kadar su koyulur

bir bardak pirince ne kadar su koyulur bilgi90’dan bulabilirsiniz

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?(Resimli Anlatım) - Yemek.com

Pilav tarifi! 1 su bardağı pirince ne kadar su konur? Pilav en iyi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Pilav tarifi! 1 su bardağı pirince ne kadar su konur? Pilav en iyi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Pilav tarifi! 1 su bardağı pirince ne kadar su konur? Pilav en iyi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Ramazan ayına doğru birçok kişi tok tutan yemeklerin nasıl yapıldığını araştırıyor. İyi bir karbonhidrat olan pilav akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkıyor. Pilav yaparken birçok püf nokta vardır. Kimi aşçılar limon ve tuz koymaktadır. Kimi aşçılar ise bir su bardağı pirince 1.5 bardak su koymaktadır. Peki ama en iyi pilav nasıl yapılır?

Pirinç pilavı tarifi özellikle tereyağlı olarak en çok aratılanlar arasında yer alıyor. En kolay pirinç pilavı tarifi, evde pirinç pilavı tarifi sorgulanıyor. Peki ama pilav nasıl yapılır?

Pilav nasıl yapılır?

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pirinçleri ıslatmak için;

Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su
Tuz

Tenceremize tereyağı ve sıvı yağı koyup ısıtalım. 
Daha sonra pirincimizi ekleyelim.
İyice kavurduktan sonra su ve tuzu ekleyelim. 

Yazı kaynağı : www.cnnturk.com

Pirinç Pilavı (Tane Tane Tam Ölçü Şaşmaz)

Pirinç Pilavı (Tane Tane Tam Ölçü Şaşmaz)

2 kişilik yapacak iseniz 1 çay bardağı
4 kişilik yapacak iseniz 2 çay bardağı
Bu ölçüler tam dır hiç şaşmaz not edin
Eğer pirinci ıslatarak yapacaksınız 1 ölçüye 1. 5 bardak su koyulur
Yani 1 çay bardağı önden sıcak su ile 15 dakika ıslatılmış pirince 1. 5 çay bardağı su koyulur
Önceden ıslatılmamış 1 çay bardağı pirince 2 bardak su koyulur
2 çay bardağından yapacak olanlar önceden sıcak su ile ıslanırsa pirinç 3 çay bardağı su koyacak
2 çay bardağından ıslatmadan yapanlar ise 4 çay bardağı su koyacak. Bu böyle devam eder

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM SELAMÜN ALEYKÜM

En güzel pirinç pilavı nasıl olur benim olmuyor bunu yapanlar nasıl yapıyor diyenler buyurun burada anlattım ????En ince ayrıntısına kadar hiç yorulmayın artık.

Ve Muhteşem Sonuç ?????
Güzelce servis edin ister kuru fasulye ile ister et tavuk ile

Afiyet şifa olsun İnşaAllah ????????

Pirinç Pilavı (Tane Tane Tam Ölçü Şaşmaz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Yazı kaynağı : www.nefisyemektarifleri.com

1 Su Bardağı Pirinç Kaç Gram? Bir Bardak Pirinç Kaç Gr Eder, Ne Kadar Yapar?

Pilav Yapmanın Püf Noktaları: İyi Pilav Nasıl Yapılır? – Yemek.com

Pilav Yapmanın Püf Noktaları: İyi Pilav Nasıl Yapılır? - Yemek.com

Sıvı Kremadan Ev Yapımı Tereyağı Tarifi

Sağlıkla ilgili bir probleminiz yoksa tereyağ kullanmayı tercih edin. Kapağı açıp tabağa koyduğunuzda mis gibi kokan bir pilav için ilk tercihiniz tereyağ olsun. Ama minicik bir zeytinyağı da eklerseniz tereyağının düşük yanma derecesini ayarlamış olursunuz.

Püf 4: İyice kavurun

pilav-tarifi-adim-3

Yıkadığınız pirinçleri tereyağlı tencerenize dökün ve uzun uzun hafif ateşte kavurun. Pirinci ne kadar iyi kavurursanız o kadar iyi bir pilav elde edersiniz. Karıştırırken dikkat etmeniz gereken nokta ise alttan yukarı doğru karıştırmanız. Böylece pirinci kırmazsınız. Kaşığınız mutlaka ve mutlaka tahta olsun.

Püf 5: Limon suyunu unutmayın

limon-sikma-aralik-2020

Daha beyaz bir pilav elde etmek istiyorsanız pilavı kavururken 1-2 damla limon suyunu içine sıkabilirsiniz. Tereyağının vereceği sarılığı engellemiş olursunuz.

Püf 6: Ölçünüzü bilin

pilav-tarifi-adim-5

Ölçü her şeydir. İyi bir pilav yapmak istiyorsanız ölçünüz 1’e 1,5 olsun. Yani 1 su bardağı pirinç koyuyorsanız 1,5 su bardağı da su koyun. Suyunuz ise kaynamış ve en az 2 dakika beklemiş bir su olsun.

Eğer pirinci daha önceden ıslatıp beklettiyseniz ölçünüzü 1’e 1 olarak alabilirsiniz.

Su yerine tavuk ya da et suyu kullanırsanız daha lezzetli bir pilav elde edebilirsiniz. Tabii ki onlar da sıcak olacak şekilde.

Püf 7: Karıştırmayın

pilav-yaparken-pirinc-islatilmali-mi1

Suyu döktükten sonra pilavınızı çılgınlar gibi karıştırmayın. Sadece suyun her tarafa dağılmasını sağlayacak şekilde karıştırın. O da bir kere olsun. Sonra kapağını kapatın.

Püf 8: Kısık ateşte pişirin

pilav-yaparken-pirinc-islatilmali-mi2

Altını fazla açarsanız pirincin içinde yüzdüğü su çabucak buharlaşacak ve pilavınız lapa olacaktır. Bunu engellemek için en kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.

Püf 9: Kapağı açmayın

pilav-tarifi-adim-8

Tıpkı yüksek ateşte pişirmek gibi kapağı açmak da tencerenin içindeki buharı yok edeceği için pişme süresini uzatır ve lapa olmasına neden olur. Kapağını yalnızca suyunu çekmeye yakınken açın.

Püf 10: Demleyin

pilav-tarifi-son

Pişen pilavınızı hemen servis etmeyin. Kapağın altına bir havlu kağıt koyun ve kapağı kapatın. Bırakın pilavınız en az 20 dakika demlensin ve tatlansın.

Şimdiden afiyet olsun.

Yazı kaynağı : yemek.com

Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler

Yorum yapın