bikini bolgesi kasintisi icin ne yapmali

bikini bolgesi kasintisi icin ne yapmali bilgi90’dan bulabilirsiniz

Vajina Kaşıntısına Ne İyi Gelir? Vajinada Kaşıntı ve Mantar İçin Bitkisel Tedavi ve Çözüm, En Çabuk Ne İyileştirir?

Vajina Kaşıntısına Ne İyi Gelir? Vajinada Kaşıntı ve Mantar İçin Bitkisel Tedavi ve Çözüm, En Çabuk Ne İyileştirir?

Vajinada kaşıntı sorunu kadınları rahatsız eden bir sağlık problemi olmaktadır. Hemen hemen her kadının yaşadığı bir durumdur. Bu kaşıntı genellikle alerjik ve kimyasal maddeler kullanım sonucunda ortaya çıkan bir sorundur. Ayrıca menapoz nedeniyle de ortaya çıkabilen ağrılı bir semptomdur. Vajina kaşıntısının birçok nedeni bulunmaktadır. Bunlardan bazıları cilt hastalıkları veya cinsel yolla bulaşan hastalıkların bir sonucu olarak da ortaya çıkabilmektedir. Vajina kaşıntısı için ne yapmalı? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Hamilelikte vajina kaşıntısı işte detaylar.

VAJİNA KAŞINTISI NEDEN OLUR?

Vajina kaşıntısına neden olan birçok durum bulunmaktadır. Bunlar genellikle cilt hastalıkları yad a cinsel yolla bulaşan hastalıkların bir sonucu olarak çıkabilir. Çok nadir olarak stres veya vulva kanser nedeniyle vajinal kaşıntı sorununuz olabilir. Bu rahatsızlığın en sık nedeni mantar enfeksiyonlarından kaynaklı olabilir. Mantar dışında ayrıca trikomonas, genital siğiller gibi cinsel temasla bulaşan hastalıklar kaşıntıya neden olabilinen durumlardır. Kadınlarda belli bir yaştan sonra görülen menopoz ile birlikte östrojen hormonu azalmasına bağlı kuruluk veya deriyi etkileyen kontakt dermatit, egzema veya sedef gibi hastalıklar da vajina kaşıntısına neden olabilmektedir.

Vücutta oluşan egzamaya ne iyi gelir? Ciltteki egzama bulaşıcı mı, neden olur? İşte tedavi yöntemleri ve detaylar!

VAJİNA KAŞINTISINA NE İYİ GELİR?

Kadınlarda görülen bir rahatsızlık türü olan vajina kaşıntısına iyi gelen bitkisel tedavi yöntemleri mevcuttur. Bu şekilde hastaneye gitmeden evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler vardır.

Buz Torbası

Bunlardan ilki ve ne bilinen yöntem genellikle buz torbası koymak yöntemidir. Bu rahatsızlık türü özellikle geceleri dayanılmaz hal almaktadır. Bu soruna buz torbası ile kompres yaparak çözüm bulabilirsiniz.

Elma Sirkesi

Bir diğer vajina kaşıntısına doğal çözüm olan yöntem ise; elma sirkesi kullanmaktır. Elma sirkesi antibakteriyel ve antifungal özellikleri bulunana mucizevi bir besindir. Yapmanız gereken tek 2 yemek kaşığı elma sirkesini ılık suyla karıştırınız. Daha sonra bu su ile vajina bölgenizi iki ila üç gün boyunca günde 2 kez yıkayınız. Zamanla bu rahatsızlık veren kaşıntının gittiğini göreceksiniz.

Fesleğen

Mucizevi bir bitki olan fesleğen yaprakları, anti mikrobik, antifungal ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Su dolu bir kaba fesleğen yaprağı ilave edip daha sonra kaynatın. Ardından 20 dakika suyu demleyin. Demlenen fesleğen suyunun günde iki kez için.

VAJİNA KAŞINTISI NASIL GEÇER?

Vajinadaki kaşıntının geçmesi için ilk önce yapmanız gereken, genital bölge temizliğine önem vermek. Daha sonra vajinal duş yapmaktan kaçınmalı. Pamuklu iç çamaşırları tercih edilmelidir. Çok dar kıyafetler giyilmemeli. Çamaşırlarınızı bol su ile durulanmalı ve yıkama sırasında mümkün olduğu kadar az deterjan ve kimyasal ürün kullanılmalıdır. Bunları uyguladığınız takdirde vajina kaşıntınız son bulmaktadır.

HAMİLELİKTE VAJİNA KAŞINTISI

Hamilelik aylarında gebe anne adaylarında meydana gelen vajinal kaşıntılar kesinlikle doktor tarafından kontrol edilmesi gerekiyor. Eğer ki anne adayında vajinal bir kaşıntı var ise bu kaşıntı öncelikli olarak alerjik bir durumdan kaynaklanıyor olabilmektedir. Böyle bir durumda mutlaka doktorunuza danışınız.

VAJİNA KAŞINTISI İÇİN NE YAPMALI?

•Genital bölgenizi ılık su ve nazik bir temizleyici ile dikkatli bir şekilde yıkayınız.

•Duş yaparken kesinlikle, kokulu sabunlar, losyonlar ve köpüklü banyo ürünlerinden kaçınınız.

•Spreyler ve duş jelleri gibi hijyen ürünlerini kullanmayınız.

•Yüzdükten sonra veya egzersizden sonra kirlenen iç çamaşırınızı çıkarınız, yerine temiz iç çamaşırı tercih ediniz.

•Pamuklu iç çamaşırı giyiniz.

•İç çamaşırlarınızı her gün değiştirmeye özen gösteriniz.

•Maya enfeksiyonu gibi rahatsızlığa yakalanmamak için bol bol yoğurt tüketin.

Yazı kaynağı : www.sabah.com.tr

Vajina Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

Vajinada Kaşıntı

Vajina Kaşıntısı İçin İlaçlar, Vajina Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Vajina Kaşıntısı İçin İlaçlar, Vajina Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Vajina Kaşıntısı Nedir?

Vajina kaşıntı ve akıntısı bir mantar enfeksiyonunun ana belirtileridir! ancak başka belirtileride vardır.

Vajinal Mantar Belirtileri Nelerdir?

Eğer vajinal mantarınız varsa aşağıdaki belirtilerden herhangi biri veya tümünü siz de yaşayabilirsiniz:

Bu belirtiler sizde varsa ve buna bağlı olarak mantar enfeksiyonunuz olduğunu düşünüyorsanız, kendinizi tedavi etmeden önce doktorunuza danışın.

Mantar enfeksiyonlarının belirtileri, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve bakteriyel vajinoz (vajinada bakterilerin aşırı artması) dahil olmak üzere diğer daha ciddi durumlara benzerlik gösterebilir. Doğru tanı önemlidir, böylece en iyi tedaviyi alabilirsiniz. Peki neden vajinada mantar enfeksiyonu gelişir? Vajinada mantar enfeksiyonu nedenlerini açıklayalım.

Vajinal Mantar (Kaşıntı) Enfeksiyonlarının Nedenleri

Vajinal mantar enfeksiyonunun birçok nedeni vardır;

1- Hormonlar: Hamilelik, emzirme veya menopoz sırasındaki değişiklikler (veya doğum kontrol hapları alıyorsanız) vajinanızdaki floral dengeyi değiştirebilir.

2- Diyabet: Diyabetiniz iyi kontrol edilmezse, hem bağışıklık sisteminiz etkilenir hem de vajinanızın mukoza zar tabakasındaki (vajina nemli dış yüzeyi) şeker düzeyindeki artış mantarın çoğalması için uygun ortam oluşturabilir.

3- Antibiyotikler: Bu ilaçlar vajinanızda yaşayan mantarın artmasını engelleyen iyi bakterilerin çoğunu öldürebilir.

4- Duş jelleri, sabun ve vajinal spreyler: Bu ürünlerin kullanımı vajinanızdaki asidik dengeyi değiştirebilir. Sadece ph dengeliyici genital temizleme ürünü kullabilirsiniz. What s up hattımızdan bilgi alabilirsiniz.

5- Zayıflamış bir bağışıklık sistemi: HIV pozitifseniz,diyabet varsa veya başka bir bağışıklık sistemi bozukluğunuz varsa, mantar da kontrolsüz büyüyebilir.

6- Cinsel ilişki: Bir mantar enfeksiyonu cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon olarak görülmese de, cinsel temas yoluyla kişiden kişiye bulaşabilir.

Vajina Kaşıntısı Nasıl Geçer? Vajinal Mantarlar İçin Kremler ve İlaçlar

Basit mantar enfeksiyonları (vajina kaşıntısı ilaç ve krem) için, doktorunuz genellikle 1 ila 3 günlük bir antifungal krem, merhem, kapsül ve fitil reçete edecektir.

Genellikle bir fitil ve bir krem reçete edilmektedir. Ağır mantar enfeksiyonlarda ağızdan alınan kapsüllerde tedaviye eklenir. Israrcı mantar enfeksiyonlarda eş tedavisi verilip hijyen koşullarınız gözden geçirilmelidir. Bu ilaçlar reçete ile verilmektedir.

Aşağıda vajinal mantar tedavisinde en sık kullanılan ilaçlar verilmiştir. Aşağıdaki ilaç isimleri etken maddelerdir.İlaçların ticari isimlerini etken maddelerinden bulabilirsiniz.

Vajina Kaşıntısına (Mantarına) İyi Gelen İlaçlar

Basit mantar enfeksiyonu olan kadınlar, ilacın işe yaradığından emin olmak için doktorlarına kontrol olmalıdır.

Tekrarlayan geçmeyen vajina mantarım (akıntım) var, ne yapmalıyım?

Kliniğimize tekrarlayan ve geçmeyen mantar ve akıntı şikayeti olan bir çok hasta gelmekte ve kesin sonuç alınmaktadır.

Kliniğimizde geçmeyen ve sürekli tekrar eden mantar enfeksionlarına yönelik özel tedavi protokolleri uygulanmakta Borik asit uygulaması yaparak en kısa zamanda sizi sağlığınıza kavuşturmaktayız. Eğer sizinde bıktığınız ve devamlı tekrarlayan mantar ve akıntı şikayetiniz varsa en yakın zamanda kliniğimize bekleriz.

Yılda 4 defadan fazla mantar şikayetleriniz oluyorsa tekrarlayan geçmeyen mantar enfeksiyonunuz vardır. Tekrarlayan ve geçmeyen mantar enfeksiyonunun bir çok nedeni vardır. Bunlardan en önemlileri yaşam tazınız, eşinizde de mantar enfeksiyonu olması, tedavilerin uygulanmış olduğu mantar çeşidinin farklı bir tür olması gibi.

Tüm vajinal mantar enfeksiyonlarının %95 inin sorumlusu Candida Albicans iken %5`i Candida Glabrata gibi diğer mantar çeşitleridir. Bu durumda mantar tedavisne direnç gelişebilir. Dirençlide olsa uygun tedavi verildiğinde tüm mantar enfeksiyonlarının tedavisi vardır. Bu gibi durumlarda tedavide öncelikle

Bitkisel Vajinal Mantar (Vajina Kaşıntısı) Tedavisi

Bir mantar enfeksiyonunuz olduğunu fark ederseniz, kendiniz evde bitkisel ürünlerden tedavi desteği alabilirsiniz.

İlaç kullanmak istemiyorsanız vajinal mantar enfeksiyonlarını doğal ilaçlarla tedavi etmeye çalışabilirsiniz, ancak bunlar belirtilen ilaçlar kadar etkili veya güvenilir değildir. Vajina içine uygulanan bazı popüler doğal ilaçlar şunlardır:

Vajinanıza krem veya yağ uygulamadan önce daima ellerinizin temiz olduğundan emin olun.

Ayrıca doğal ilaçları denemeden önce doktorunuzla görüşmeniz uygun olur. Bu önemlidir, çünkü belirtileriniz basit bir mantar enfeksiyonundan başka bir şeyden kaynaklanıyorsa, doktorunuz durumunuzu teşhis edip ek tedavi verebilir. Bazı bitkiler, kullandığınız ilaçlarla etkileşime girebilir veya diğer istenmeyen yan etkilere neden olabilir.

Güncel ve yeni bilgiler için instagram hesabımızı takip edebilirsiniz: drfatihadanacioglu

Yazı kaynağı : www.drfatihadanacioglu.com

Vajina Kaşıntısına Ne İyi Gelir? Vajina Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Vajina Kaşıntısına Ne İyi Gelir? Vajina Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Vajinal kaşıntı nedir?

Vajinal kaşıntı, rahatsız edici maddeler, enfeksiyonlar veya menopoz nedeniyle sıklıkla ortaya çıkan rahatsız edici ve bazen ağrılı bir semptomdur.

Bazı cilt bozuklukları veya cinsel yolla bulaşan hastalıkların (CYBH) bir sonucu olarak da ortaya çıkabilir. Nadir durumlarda, stres veya vulvar kanseri nedeniyle vajinal kaşıntı gelişebilir.

Çoğu vajinal kaşıntı endişe nedeni değildir. Bununla birlikte, kaşıntı şiddetli ise veya altta yatan bir durumunuz olduğundan şüpheleniyorsanız doktorunuza veya jinekoloğa başvurmalısınız.

Doktorunuz bir muayene ve test yoluyla vajinal kaşıntı nedeninizi belirleyebilir. Ayrıca bu rahatsız edici semptom için uygun tedavileri önerebilir.

Vajinal kaşıntı nasıl oluyor?

Burada vajina ve çevresindeki kaşıntı için olası nedenlerden bazıları.

İrritanlar

Vajinayı tahriş edici kimyasallara maruz bırakmak vajinal kaşıntıya neden olabilir. Bu tahriş edici maddeler vajina dahil vücudun çeşitli bölgelerinde kaşıntılı bir döküntü oluşturan alerjik reaksiyonu tetikleyebilir. Yaygın kimyasal tahriş ediciler şunları içerir:

Sabun
Köpük banyoları
Kadın spreyleri
Duş
Gebelik önleyici fitil, krem, jel
Kremler
Merhem
Deterjanlar
Kumaş yumuşatıcılar
Kokulu tuvalet kağıdı
Diyabet veya idrar kaçırma varsa, idrarınız da vajinal tahrişe ve kaşıntıya neden olabilir.

Cilt hastalıkları

Egzama ve sedef hastalığı gibi bazı cilt hastalıkları, genital bölgede kızarıklığa ve kaşıntıya neden olabilir.

Atopik dermatit olarak da bilinen egzama, öncelikle astımı veya alerjisi olan kişilerde ortaya çıkan bir döküntüdür. Döküntü pullu bir dokuya sahip kırmızımsı ve kaşıntılıdır. Egzama olan bazı kadınlarda vajinaya yayılabilir.

Sedef hastalığı, kafa derisi ve eklemler boyunca pullu, kaşıntılı, kırmızı lekelerin oluşmasına neden olan yaygın bir cilt durumudur. Bazen, bu semptomların salgınları vajinada da ortaya çıkabilir.

Mantar enfeksiyonu

Maya, normal olarak vajinada bulunan doğal olarak oluşan bir mantardır. Genellikle sorun yaratmaz, ancak büyümesi kontrol edilmediğinde rahatsız edici bir enfeksiyon ortaya çıkabilir. Bu enfeksiyon, vajinal maya enfeksiyonu olarak bilinir. Kadınların yaşamlarının bir noktasında 4 kadından 3’ünü etkileyen çok yaygın bir durumdur.

Enfeksiyon genellikle bir antibiyotik kürü aldıktan sonra ortaya çıkar, çünkü bu tür ilaçlar kötü bakterilerle birlikte iyi bakterileri yok edebilir. Maya büyümesini kontrol altında tutmak için iyi bakterilere ihtiyaç vardır. Vajinadaki mayanın aşırı büyümesi, kaşıntı, yanma ve topaklı akıntı gibi rahatsız edici semptomlara neden olabilir.

Vajinal Kaşıntı Neden Olur ve Nasıl Geçer

Bakteriyel vajinozis

Bakteriyel vajinoz (BV) vajinal kaşıntı için başka bir yaygın nedendir. Vajinal bir mantar enfeksiyonu gibi BV, vajinada doğal olarak oluşan iyi ve kötü bakteriler arasındaki dengesizlik ile tetiklenir.

Durum her zaman semptomlara neden olmaz. Semptomlar ortaya çıktığında, tipik olarak vajinal kaşıntı ve anormal, kötü kokulu bir akıntı içerirler. Akıntı ince ve donuk gri veya beyaz olabilir. Bazı durumlarda, köpüklü de olabilir.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

Korunmasız cinsel ilişki sırasında çok sayıda cinsel yolla bulaşan hastalık bulaşabilir ve vajinada kaşıntıya neden olabilir. Bunlar:

Klamidya

Genital siğiller

Belsoğukluğu (Gonore)

Genital herpes

Trikomoniyaz  

Bu durumlar ayrıca anormal büyüme, yeşil veya sarı vajinal akıntı ve idrar yaparken ağrı gibi ek semptomlara neden olabilir.

Menopoz

Menopoz veya menopoz sonrası kadınlar vajinal kaşıntı riski daha fazladır.

Bu, menopoz sırasında ortaya çıkan ve vajinal atrofiye yol açan östrojen seviyelerinin azalmasından kaynaklanmaktadır. Bu, aşırı kuruluğa yol açabilecek mukozanın incelmesidir. Kuruluk, tedavi görmüyorsanız kaşıntı ve tahrişe neden olabilir.

Stres

Fiziksel ve duygusal stres vajinal kaşıntı ve tahrişe neden olabilir, ancak bu çok yaygın değildir. Stres bağışıklık sisteminizi zayıflattığında sizi kaşıntıya neden olan enfeksiyonlara daha yatkın hale getirebilir.

Vulva kanseri

Nadir durumlarda, vajinal kaşıntı vulvar kanserinin bir belirtisi olabilir. Bu, kadın cinsel organlarının dış kısmı olan vulvada gelişen bir kanser türüdür. Vajinanın iç ve dış dudaklarını, klitorisi ve vajinanın giriş kısmını içerir.

Vulva kanseri her zaman semptomlara neden olmayabilir. Bununla birlikte, semptomlar ortaya çıktığında, vulvar bölgede kaşıntı, anormal kanama veya ağrı içerebilir.

Vulva kanseri doktorunuz erken evrelerde teşhis koyarsa başarılı bir şekilde tedavi edilebilir. Bu, yıllık jinekolog muayenelerinin zorunlu olmasının bir başka nedenidir.

Vajinal kaşıntı hakkında doktorunuzu ne zaman görmelisiniz?

Kaşıntı günlük yaşamınızı veya uykunuzu bozacak kadar şiddetli ise, doktorunuzu vajinal kaşıntı için görmek önemlidir. Çoğu neden ciddi olmasa da, vajinal kaşıntı rahatsızlığını azaltabilecek bazı tedaviler vardır.

Vajinal kaşıntı bir haftadan fazla devam ederse veya kaşıntılarınız aşağıdaki semptomlarla birlikte ortaya çıkarsa, doktorunuza da başvurmalısınız:

Vulvadaki ülserler veya kabarcıklar

Genital bölgede ağrı veya hassasiyet

Genital kızarıklık veya şişme

İdrara çıkma sorunu

Olağandışı bir vajinal akıntı

Cinsel ilişki sırasında rahatsızlık

Vajinal Kaşıntı Neden Olur ve Nasıl Geçer

Randevunuz sırasında doktorunuz neler sorar?

Doktorunuz size ne kadar şiddetli oldukları ve ne kadar sürdüğü de dahil olmak üzere belirtilerinizi soracaktır. Size cinsel aktivitelerinizi de sorabilirler. Ayrıca pelvik muayene yapmaları da gerekecektir.

Pelvik muayene sırasında doktorunuz vulvayı görsel olarak inceler ve vajinanın içinde görmek için bir spekulum kullanabilir. Vajinaya eldivenli bir parmak sokarken karnına basabilirler. Bu üreme organlarını herhangi bir anormallik açısından kontrol etmelerini sağlar. Doktorunuz ayrıca vulvadan bir cilt dokusu örneği veya analiz için akıntı örneğini de toplayabilir. Ayrıca kan veya idrar testleri yapabilir.

Vajinal kaşıntı için tıbbi tedavi;

Doktorunuz vajinal kaşıntılarınızın altında yatan nedeni bulduğunda, tedavi seçeneklerini önerecektir. Tedavi, soruna neden olan duruma bağlıdır.

Vajinal mantar enfeksiyonları

Doktorunuz vajinal mantar enfeksiyonlarını antifungal ilaçlarla tedavi edebilir. Bunlar kremler, merhemler veya haplar dahil olmak üzere çeşitli formlarda gelir.

Bununla birlikte, doktorunuz size hiçbir zaman bir mantar enfeksiyonu teşhisi koymadıysa, reçetesiz satılan herhangi bir ilaç almadan önce doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun.

Bakteryel Vaginozis

Doktorlar genellikle BV’yi antibiyotiklerle tedavi eder. Bunlar ağızdan aldığınız haplar veya vajinaya eklediğiniz kremler olarak gelebilir. Kullandığınız tedavi türünden bağımsız olarak, doktorunuzun talimatlarını izlemeniz ve tüm ilacı tamamlamanız önemlidir.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar (CYBH)

CYB Hastalıklar antibiyotikler, antiviraller veya antiparaziterlerle tedavi edebilirsiniz. İlaçlarınızı düzenli olarak almanız ve enfeksiyonunuz veya hastalığınız temizlenene kadar cinsel ilişkiden kaçınmanız gerekir.

Menopozda

Menopoza bağlı kaşıntı östrojen kremi, tabletler veya vajinal halka eki ile tedavi edilebilir.

Diğer nedenler

Diğer vajinal kaşıntı ve tahriş türleri sıklıkla kendi başlarına görülür.

Bu arada, iltihabı azaltmak ve rahatsızlığı azaltmak için steroid kremleri veya losyonları uygulayabilirsiniz. Bununla birlikte, bunları ne kadar kullandığınızı sınırlandırmalısınız çünkü aşırı kullanmanız durumunda kronik tahrişe ve kaşıntıya neden olabilirler.

Vajinal kaşıntı için evde yapılabilecek şeyler:

İyi hijyen ve yaşam tarzı alışkanlıkları ile Vajinal kaşıntı nedenlerinin çoğunu önleyebilirsiniz. Vajinal tahrişi ve enfeksiyonu önlemek için evde atabileceğiniz birkaç adım vardır:

Genital bölgenizi yıkamak için ılık su ve hafif bir temizleyici kullanın.

Kokulu sabunlardan, losyonlardan ve köpük banyolarından kaçının.

Vajinal sprey ve duş gibi ürünleri kullanmaktan kaçının.

Yüzdükten veya egzersiz yaptıktan hemen sonra ıslak veya nemli kıyafetleri çıkarın.

Pamuklu iç çamaşırı giyin ve iç çamaşırınızı her gün değiştirin.

Mantar enfeksiyonlarına yakalanma olasılığını azaltmak için yoğurt yiyin.

Cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanın.

Büyük tuvalet sonrası daima önden arkaya silinin.

Yazı kaynağı : www.hurriyet.com.tr

Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler

Yorum yapın