antep usulü zeytinyağlı kuru dolma

antep usulü zeytinyağlı kuru dolma bilgi90’dan bulabilirsiniz

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması (Antep Usulü)

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması (Antep Usulü)

4.9 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000’den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yazı kaynağı : www.nefisyemektarifleri.com

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi

Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma nasıl yapılır?

Nefis Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi

Nefis Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi

Nefis Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi, Nefis Antep Usulü Kuru Dolma Nasıl Yapılır?

Kuru biberleri ve patlıcanları buruşuklukları gidene kadar yani yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. 

Pirinçleri 10 dakika suda bekletin sonra yıkayıp bir kenara alın.

Soğanları bıçakla mümkün olduğu kadar ince kıyın ve pirince ekleyin. 

Zeytinyağını ve kalan malzemeyi de üzerine ekleyin. Harcı iyice yoğurup biberlerin ve patlıcanların yarısını biraz geçecek şekilde içlerine doldurun. 

Patlıcanların uçların elinizle iyice bastırarak sıkıştırıp kapatın.

Dolmaları büyük bir tencereye yatay olarak ve sıkıca üst üste dizin. 

Dağılmasın diye üzerine ağırlık koyun. Ben dolma taşı kullanıyorum tabak da kullabilirsiniz. 

Tenceredeki dolmaların üzerini hafifçe geçecek kadar su ilave edin. Tencereyi ocağa oturtup kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 40-45 dakika daha pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. 

Nefis Antep Usulü Kuru Dolma hazır.

Afiyet olsun 😊

Yazı kaynağı : www.lezizyemeklerim.com

Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada
enteresan haberler

Yorum yapın