bir ay önce, Adobe ilan edildi ateş böceği, üretken AI oyununa girişi. Başlangıçta, Firefly’ın odak noktası ticari olarak güvenli görüntüler oluşturmaktı, ancak şirket şimdi teknolojisini durağan görüntülerin ötesine taşıyor. Şirket bugün duyurduğu gibi, yakında Creative Cloud video ve ses uygulamalarına Firefly’ı getirecek. Açık olmak gerekirse, henüz (henüz) özel videolar oluşturmak için Firefly’ı kullanamayacaksınız. Bunun yerine buradaki vurgu, herkesin videoları düzenlemesini, sadece birkaç kelime kullanarak renk derecelendirmesini, müzik ve ses efektleri eklemesini ve animasyonlu yazı tipleri, grafikler ve logolar içeren başlık kartları oluşturmasını kolaylaştırmaktır. Bununla birlikte, Firefly ayrıca senaryoları otomatik olarak storyboard’lara ve ön görselleştirmelere dönüştürmeyi vaat ediyor ve videoları canlandırmak için b-roll önerecek.
Belki de bu vaat edilen yeni özelliklerin en önemli özelliği, bir videonun nasıl olması gerektiğini yalnızca birkaç kelimeyle (“altın saat” veya “yüzünüzü aydınlatın”) açıklayarak bir videoyu renklendirebilmektir.
Renk derecelendirmenin bir sanat olduğu ve çoğu insan için kolay olmadığı bir sır değil. Artık herkes bir sahnenin istenen ruh halini ve tonunu tanımlayabilecek ve Adobe’nin video araçları da aynı şeyi yapacak. Birçok yönden, Adobe’nin yaratıcı araçlarında Firefly ile yaptıklarının temelinde bu becerinin demokratikleştirilmesi yatıyor.
Diğer yeni yapay zeka tabanlı özellikler arasında özel sesler ve müzik oluşturma yeteneği yer alır. Firefly ayrıca editörlerin alt yazıları, logoları ve başlık kartlarını nasıl görünmelerini istediklerini açıklamalarını sağlayarak oluşturmalarına yardımcı olacaktır. Bunlar da, After Effects ve Premiere gibilerine biraz aşinalık gerektiren bir şekilde uzmanlaşmış becerilerdir.
Ancak oyunun kurallarını değiştiren asıl şey, Adobe’nin ayrıca komut dosyalarını okumak ve otomatik olarak storyboard’lar ve ön görselleştirmeler oluşturmak için Firefly’ı kullanmayı planlamasıdır. Bu çok büyük bir zaman tasarrufu sağlayabilir ve bu videoları TikTok’ta görürseniz hiç şaşırmam.
Şimdilik, Adobe’nin bu özelliklerin yalnızca kendi demolarını gördüğümüzü belirtmekte fayda var. Pratikte ne kadar iyi çalışacaklarını görmek için kalır.
Adobe’nin amacı, tüm üretken yapay zeka araçlarının ticari bir ortamda güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Üretken görüntü oluşturucusu ile bu, onu yalnızca kamu malı olan veya Adobe Stock hizmetinin bir parçası olan sınırlı sayıda görüntü üzerinde eğitebileceği anlamına geliyordu. Bununla birlikte, bu aynı zamanda Midjourney veya Stable Diffusion gibilerine kıyasla biraz daha sınırlı olduğu anlamına gelir.
kim kimdir ne zaman nasıl nelerdir nedir ne işe yarar tüm bilgiler
dünyadan ilginç ve değişik haberler en garip haberler burada