Amasya’da Otobüs Kazası: 6 Ölü, 35 Yaralı Güncel

Amasya’da Otobüs Kazası: 6 Ölü, 35 Yaralı Güncel

Amasya’da Otobüs Kazası: 6 Ölü, 35 Yaralı Güncel, başvuru sitemizde Amasya’da Otobüs Kazası: 6 Ölü, 35 Yaralı ile alakalı araştırma yaptık. 

Amasya’nın Merzifon beldesinde Ankara’dan Tokat’ın Erbaa beldesine giden bir yolcu otobüsü, şoförünün kontrolünden çıkarak şarampole devrildi. Kazada 6 kişi yaşamını yitirdi, 35 kişi de yaralı olarak kurtuldu.

Kazanın Meydana Geldiği Yer ve Zaman

Kaza, sabah saat 06.45 saatleri civarında Merzifon ilçesi Organize Sanayi Bölgesi yakınında Çayırözü Köyü mevkisinde yaşandı. Otobüs, bilinmeyen bir nedenle şoförünün aracın kontrolünü kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı.

Kazada Hayatını Kaybedenler ve Yaralananlar

Kazada otobüste bulunan 41 yolcudan 6’sı olay yerinde yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri halen açıklanmadı. Yaralanan 35 yolcu ise olay yerine sevk edilen fazla sayıda ambulansla Merzifon Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bilgisine ulaşıldı.

Olay Yerindeki Çalışmalar

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda arama kurtarma, itfaiye, sağlık ve güvenlik ekibi gönderildi. Ekipler, devrilen otobüsün içinden yaralıları çıkarmak için yoğun çaba harcadı. Olay yerinde inceleme çalışmaları da sürdürmekte. Kazanın neden kaynaklandığı halen belirlenemedi.

Resmi Açıklamalar

Amasya Valiliği, kazayla alakalı resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Merzifon ilçemizde yaşanan trafik kazasında yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kaza ile alakalı soruşturma başlatılmıştır.” denildi.

Tokat Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım da sosyal platform hesabından kazayla alakalı paylaşımda bulundu. Yıldırım, “Merzifon’da yaşanan elim trafik kazasında yaşamını kaybeden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.